Proljetne jakne

Sunce je stvarno tu. Napokon je isposlovalo pobjedu nad neumornom zimom i sivilom. Bacite li pogled oko sebe možda naiđete i na neku visibabu ili jaglac. Sunčani trgovi i terase kafića mame nas na ugodna druženja i upijanje zraka. No iako izgleda da je proljeće zavladalo gradom, ne dajte se zavarati tako lako. Vrijeme kada ćemo moći jaknu ostavit doma da se zasluženo odmara na vješalici još nije ovdje.

djevojka u kožnoj jakni
Djevojka u kožnoj jakni, Foto: InnervisionArt/Shutterstock

Sunčani dan poput današnjeg prečesto nas prevari. Odemo u grad  u svom proljetnom outfitu i čim sunce zađe hladnoća počne grickati sa svih strana. Zato mudro odaberite dobru i kvalitetnu proljetnu jaknu koja vas neće iznevjeriti.

Kako je maksima našega doba anything goes možete smatrati svoje ruke odriješenima. Iz izloga vas zove toliko različitih modela koliko je vaših karaktera. Ali naravno iz mora izbora iskaču neke favoritkinje za ovo proljeće.  Jeans se vraća na velika vrata sa fanfarama. Dobra traper jakna popravit će svaki styling.

Iskombinirajte ju s hlačama od platna ili dobrom košuljom od finijeg materijala. Traper jakna zahvalna je za kombiniranje jer elegantom stylingu daje malo bunta, a buntovnice primiruje. Možete je odabrati krojenu kao sako, skraćenu ili pak sa zakovicama i vezom. Odaberite onu koja će se dobro uklopiti u vaš postojeći stil.

Bezvremenska i sveprisutna kožna jakna žari i pali i ove godine. Ovisno o vašem stavu spram kože ili krzna možete pronaći i sjajne imitacije kože koje se ponašaju baš poput  prave. Zavrti li vam se od cijene dobre kožne jakne, posjetite i second hand trgovine u kojima su skrivena svakojaka blaga.

Kožna jakna ide gotovo na sve. Traperice, pamuk, tajice, trenirka, majca sa kapuljačom ili košulje i tunike. Mođete se igrati koliko vam drago. Ako ćete je nositi otkopčanu neizostavan je i dobar šal, ili ako niste ljubitelj šalova tada je jedna glomazna ogrlica ono što vam je potrebno. Budite dama sa stavom.

Ako vam treba nešto univerzalnije od traper ili kožne jakne upamtite da čak možete natjerati svoj sako, koji ste do sada nosilie ispod kaputa, da se ponaša kao proljetna jakna. Stavite dobar broš ili cvijet, možda pašminu, sunčane naočale na nos i torbu u ruke i sva vrata su vam otvorena.

I šećer na kraju. Baloneri. Tako dramatičan odjevni predmet, posebno pogodan za one koji se nisu prebacili na ljetni režim prehrane i žele sakriti izdajničke zimske naslage na područjmu trbuščića.

Baloner će vam dati iluzuju figure pješčanog sata svežete li ga u struku. Ako želite začiniti svoj baloner umjesto vezice koju ste dobili na njemu iskoristite kožni remen ili svilenu maramu. Kako god odlučite, jedan morate imati u svom ormaru.

Uživajte u proljeću, upijajte sunce, požurite sa proizvodnjom D vitamina, zima je napokon iz nas. Želimo vam svima da se osjećate sjajno i jednako tako i izgledate u novoj proljetnoj pustolovini.

Autor:L.K.

[plista]?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *