Kako nanijeti sjenilo za oči

Sjenilo, iako ga ne ubrajamo u stupove makeupa kao što to činimo sa maskarom i puderom, ipak ima svoje mjesto na čelu stola kozmetičkih šampiona. Oči su jedan od ljepših poteza na svakoj ženi i trebale bismo što prije naučiti istaknuti njihov prirodni oblik i boju na najbolji mogući način. Tu nam pomažu magične palete kojima možemo postići raznovrsne efekte.

sjenilo

Šminkanje očiju, Foto: domi/Shutterstock

Ako ne kupujete mono sjenilo, dakle ono koje dolazi kao zasebna nijansa velike su šanse da posjedujete pakete u kojim se  nalaze 3 ili 4 nijanse iste boje, ili tri nijanse i shimmer. Upravo dobro kombiniranje boja i znanje gdje nanjeti koju nijansu temelj je dobrog make upa na očima.

Neke od nas vole nanositi sjenilo prstima, neke vole koristiti specijalizirane četkice. Koristite li prste, ruke moraju biti savršeno čiste i suhe i ovaj način može stvoriti odlične efekte pri mješenjau boja i pogodniji je za svijetlija sjenila. Ona tamnija za noćne izlaske, sa kojima morate biti pažljivije bolje reagiraju na četkice.

Sjenila možemo pronaći u kamenu, prahu ili kremi. Ona u kamenu su najpristupačnije i najpogodnija za stvaranje raznovrsnih efekata. Također, ovisno o intenzitetu koji želite postići ,možete ih koristitti kao suha ili mokra. Sjenilo koje se nanosi mokro imat će intenzivniju i dublju boju, te će trajati duže. Savršeno za sate provedene u klubu u polumraku.

Tehnike nanošenja sjenila mogu varirati, ali da biste postigle najboplji učinak postoje neke smjernice kojih bi se trebale pridržavati. Svakako se pobrinite da vam je alat sa koji radite čist i uredan, ipak će dodirivati osjetljivu kožu kapaka. Uzmite svoje pripremljene tri nijanse sjenila i možete početi.

Pri namnošenju podloge na lice, nemojte zaboraviti i kapke. Možete nanjeti i malo pudera u kamenu kako bi se se sjenilo imalo za što primiti. Zatim uzmite najtamniju nijansu i nanesite je  uz kapak i lagano razmažite prema sredini kapka. Srednje tamna nijansa ide sljedećai nanosi se do ispodobrvične kosti. Najsvijetlije sjenilo služi zapravo kao highlighter i ide direktno na kost. Ako želite bistriji i otvoreniji pogled možete nanjeti nešto najsvijetlijeg sjenila u unutranji kut oko.

Dobra maskara i dašak olovke i spremne ste osvojiti svijet svojim mačkastim očima. Odaberite prave nijanse za svoju boju očiju i biti ćete nezaustavljive. Ako prvih nekoliko puta ne ispadne savršeno, samo upamtite da vježba čini majstora.

Autor: L.K.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>