Kako do ravnog trbuha

Gotovo da nema žene koja ne pati od sindroma “želim ravan trbuh”. Većina nas svake godine nakon Uskrsa počne planirati nekakav aerobic ili fitness kako bi se “stesale” do ljeta. I dijeta! Među toliko dijeta koje u današnje vrijeme uopće postoje, moramo naći neku koja nam najviše odgovara.

vitak struk

Znamo da ravan trbuh ne dolazi sam od sebe, već se treba danima znojiti zbog tog cilja, stoga nas većina vrlo brzo odustane od cijelog zadatka. I tako iz godine u godinu, začarani krug se ponavlja. No, činjenica je da je ravan trbuh, između ostalog, znak pravilnog držanja i prvi uvjet da se ne pati od bolova u kralježnici. Trbušni mišići su, naime, važni za snagu kompletnog tijela.

No, one uporne, koje ne odustaju i na plaži ponosno ističu svoj ravan trbuh, znaju da im za potpuno ravan i oblikovan trbuh ne gine svakodnevno vježbanje. Šlaufić se skida prvenstveno kardio vježbama, dakle, vožnja bicikla, trčanje, steperi i pokretne trake. Važno je hidrirati se tijekom vježbanja, jer se pri ovim vježbama sagorijevaju masti i organizmu treba nešto što će ga “čistiti”.

U nastavku slijedi video o najboljim vježbama za trbuh.

Također, važne su vježbe za donji dio tijela, nama svima dobro poznati trbušnjaci. Znamo da ih ima mnogo vrsta, te je najbolje kombinirati ih. Najbolje je raditi ih pod opterećenjem i na nekoj klupici ili na onoj ogromnoj lopti za pilates, ne na tlu. Vježbe trbušnjaka se ne rade u velikim serijama, sasvim je dovoljno tri do četiri serije sa desetak ponavljanja svake vrste trbušnjaka. Važno je da se dobro umorite jer se špekić najbolje skida onda kada počnu boljeti trbušni mišići.

Naravno, do ravnog trbuha ćete doći i ako pripazite na prehranu. Razlozi naših masnih naslaga na trbuhu su slatka hrana i zaslađena pića. Kako biste izbjegli mogućnost debljanja, analizirajte svoje životne navike od prehrane do fizičkih aktivnosti. Obratite pažnju da konzumirate namirnice koje povoljno djeluju na probavni sustav i topljenje masnih naslaga. Zapravo, uz redovito vježbanje, možete jesti baš sve, ali umjereno.

Nemojte si dozvoliti osjećaj nadutosti, već stanite kada osjetite da ste pojeli dovoljno, tada ste gotovi s jelom. Nemojte jesti samo kada osjetite glad, radije ju preduhitrite nekakvim sitnom zalogajčićem. Voćni sokovi su vrlo važan saveznik u borbi protiv viška kilograma, posebno sok od papaje jer ona u sebi sadrži enzime koji povoljno utječu na naš metabolizam i samim time na probavu. Uspjeh neće izostati ako trošite svoje kalorije i i znojite se! A budući da do ljeta ima još dosta vremena, imate prostora za izgradnju ravnog trbuha.

Foto: Dash/Shutterstock

Komentari

  1. Valentina Brlić kaže

    … bravo … ma najveći je štos u ustrajnosti … ja prva nisam tak … al budem :-))))

  2. kaže

    tijelo se gradi odmalena do puberteta, kasnije se treba samo održavati…….od trbušnjaka ima i boljih, ljepših i korisnijih načina.. ali tko voli nek izvoli….

  3. Ranka Sandic kaže

    Nemam ravan trbuh i nikada nisam imala kompleks zbog toga.A sto se tice vjezbi to uopste ne radim bar za sada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *