Frizure za vjenčanje

Foto: Flickr, giena.lt

Nakon što je buduća mladenka odabrala vjenčanicu, iduća najvažnija stvar za pripremu najvažnijeg dana u životu svake djevojke, svakako je frizura koja pak ovisi o mnogo stvari, poput dužine kose ili dizajna same vjenačnice. No, izbor frizure je prvenstveno subjektivna odluka.

Podignuta frizura u kombinaciji s haljinom s velikim izrezom na leđima je poprilično upečatljiva. Sa lepršavim haljinama se pak odlično slažu romantični uvojci.

Mladenke s kratkom kosom imaju izbor – ili će i na dan vjenčanja imati kratku frizuru ili će pak ugraditi ekstenzije. Kratka frizura može biti posebna i drugačija, a najvažnije je da je kosa njegovana s usklađenim bojama i pramenovima. Svoju frizuru možete ukrasiti tako da stavite tijaru.

Ako mladenka ima dugačku kosu, onda postoje četiri osnovne vrste frizura:

1.Podignuta kosa

Mnoge mladenke strahuju da bi s podignutom kosom mogle izgledati preukočeno, no takve frizure mogu biti romantične i lijepe jer lijepo podignuta kosa otkriva lice, a mali detalj poput cvijetića može učinti samo dodatno uljepšati cijelu frizuru.

2.Polupodignuta kosa

Ovakva frizura  je jako elegantna. Kosa je podignuta s lica, a ostatak je raspušten. Možete tražiti od frizerke da vam ispreplete pletenicu i ukrasi detaljem poput vrpce ili profinjene ukosnice na kraju pletenice.

3.Raspuštena kosa

S raspuštnom kosom možete birati između ravne, ispeglane kose ili pak kovrči, kakve god one bile – male, velike, razbarušene.

4.Punđa – visoka ili niska

Punđa, ili balerina look, uvijek je pun pogoda. Uz to što izgleda svečano i elegantno, možete se poigrati sa raznim špangicama kojima ćete uloviti, naizgled nestašne pramenove.

Najvažnije je, naravno da je mladenka zadovoljna frizurom, bez obzira na trendove.  Frizura mora biti dobro fiksirana da „izdrži“ cijelu noć, a u ogromnoj je prednosti, dakako, prirodan izgled. Bez obzira na raspuštenu kosu, punđu ili polupodignutu kosu, najvažnije je da se s frizurom osjećati ugodno.

Foto: Flickr, Scinern

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *